Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 
Chinese Tekens
Net als de dierenriem van de Westerse Astrologie, bestaat ook de Chinese Zodiac uit twaalf tekens, die allemaal door een dier vertegenwoordigd worden. Het dierenteken dat je in de Chinese astrologie hebt, is ontleend aan je geboortejaar. Hieronder vind je een beschrijving van de verschillende tekens. Hier kun je eenvoudig jouw Chinese sterrenbeeld vinden.

Rat
De Rat is een heel expressief mens, charmant maar soms ook agressief. Hij kan op feestjes eindeloos kletsen met mensen en het is zeldzaam om een Rat rustig op z'n eentje te zien zitten.
> > > Lees verder > > >

Os
De Os werkt hard en is vasthoudend: eenmaal begonnen houden ze een klus langer vol dan wie dan ook. Ze geloven in zichzelf maar hebben de neiging om alles in twee klassen in te delen, zonder enige nuancering.
> > > Lees verder > > >

Tijger
In de Chinese zodiac is de Tijger het symbool voor kracht en macht: anderen zijn bang voor hen of hebben respect voor hen. Ze zijn dynamisch en hebben een intense activiteit, ze zijn onafhankelijk en heel nieuwsgierig hoe anderen in elkaar steken.
> > > Lees verder > > >

Konijn
Meestal is het konijn lief en aardig en natuurlijk heel populair. Ze zijn goed gezelschap. Hun huis ziet er altijd prachtig uit, ze hebben een enorm artistiek gevoel en een goede smaak, en gaan meestal goedgekleed.
> > > Lees verder > > >

Draak
De Draak is een van de meest favoriete symbolen in China: elke ouder schijnt te hopen dat zijn of haar kind in het jaar van de draak geboren wordt. En geen wonder: Draken hebben macht en geluk in het leven.
> > > Lees verder > > >

Slang
De Slang verwacht niet anders dan dat hij aandacht krijgt en roem verwerft, maar toch zijn ze daar nooit luidruchtig in. Ze hebben uitstekende manieren en een sterk charisma en ze zijn heel vasthoudend, en de Slang neemt snel besluiten.
> > > Lees verder > > >

Paard
Het Paard is heel energiek en aktief, begeeft zich graag onder de mensen, maar houdt daarnaast ook van de stilte. Hij kan goed alleen zijn, en zal zich zelden vervelen. Ze zijn heel handig, en kunstzinnig maar hebben daarin niet altijd voldoende zelfvertrouwen.
> > > Lees verder > > >

Geit
Onder de Geit geboren mensen zijn artistiek en charmant, getalenteerd en elegant, en ze zijn dol op de natuur. Ze zijn het meest creatief van alle Chinese symbolen.
> > > Lees verder > > >

Aap
De onder de Aap geboren mens is meestal vrolijk en vol energie. Als je naar een feestje gaat, staat de Aap meestal in het centrum van de belangstelling. Ze hebben charme en humor, ze zijn sociaal en ze kunnen diplomatiek overkomen.
> > > Lees verder > > >

Haan
De Haan is een heel oplettende persoon die het meestal bij het rechte eind heeft. Ze zijn zelfverzekerd, moedig, werken hard, ordelijk en zijn heel getalenteerd. De Haan handelt precies zoals hij is.
> > > Lees verder > > >

Hond
Onder de Hond geboren mensen zijn eerlijk, trouw en oprecht. Traditioneel en eervol, scheppen ze er bovendien genoegen in mensen te helpen. Ze zijn altijd de eerste om op te komen voor onrechtvaardigheid.
> > > Lees verder > > >

Varken
Wist je dat mensen geboren onder het teken van het Varken heel galant zijn? Ze zijn oprecht, rein, zijn tolerant en hebben gevoel voor humor. Ze zijn te goed om waar te zijn, zorgzaam en ze doen wat je van ze vraagt.
> > > Lees verder > > >