Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 
Chinese tekens - Paard
Het Paard is heel energiek en aktief, begeeft zich graag onder de mensen, maar houdt daarnaast ook van de stilte. Hij kan goed alleen zijn, en zal zich zelden vervelen. Ze zijn heel handig, en kunstzinnig maar hebben daarin niet altijd voldoende zelfvertrouwen.

Het Paard-mens, die van reizen houdt, verlaat het huis meestal op jonge leeftijd. Eigenlijk horen ze nooit ergens helemaal thuis, hij blijft zigeunerbloed houden.

Paarden zijn idealistisch, en intelligent en zal dan ook niet zomaar een beroep uitkiezen voor het geld alleen.

Het Paard voelt zich thuis waar het zich goed voelt. Het is een gevoelig, warmbloedig, spiritueel, en onafhankelijk type. Hij werkt hard, is trouw, maar hij kan ook alle belangstelling verliezen, als hij geen ruimte krijgt. Hij is dan in staat om alles voor liefde of vrijheid op te geven.

Het zijn over het algemeen mensen waar iedereen mee overweg kan, ze zijn sociaal, opgewekt, en optimistisch. Ze zijn wel erg open en dat kan niet iedereen waarderen!

Het Vuur-Paard is niet zo'n gelukkig teken in de Chinese astrologie, deze zijn geboren in 1846, 1906, 1966 en straks in 2026. Deze paarden zijn zeer onafhankelijk, en dat is voor relaties niet erg gunstig.