Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 
Sterrenbeelden
De dierenriem van de Westerse astrologie bestaat uit twaalf tekens. Iedereen heeft zijn eigen sterrenbeeld: het teken waarin de Zon heeft gestaan op het moment van de geboorte. De Zon verwijst naar ons Ego, onze wilskracht en onze zelfexpressie. Het is ons innerlijk licht, de kosmische intelligentie en bewustzijn. Een sterrenbeeld geeft de kenmerken van karakters van personen die onder dat betreffende sterrenbeeld zijn geboren. Hieronder vind je de beschrijving van de twaalf sterrenbeelden.

Ram
De Ram is een vurig type, in de liefde, in hun werk, in hun gezin en hun vriendenkring. Maar Rammen zijn ook onbestendig: de ene keer leven ze opgewekt en zorgeloos en dan zijn ze ineens weer teneergeslagen en maken ze een onzekere indruk.
> > > Lees verder > > >

Stier
Geboren in een jaargetijde waarin alles bloeit en groen wordt. Het bestendige weer van dit jaargetijde is van invloed van de Stieren. Stieren hebben een gezond zelfvertrouwen en zijn gelijkmatig van karakter. Altijd vriendelijk en hulpvaardig en heeft veel vrienden.
> > > Lees verder > > >

Tweelingen
Tweelingen is een beweeglijk luchtteken en 'beweeglijk' betekent hier nogal veranderlijk. Actief en opgewekt als ze zijn, zijn zij nooit uitgeleerd. Steeds willen ze meer weten, hun kennis kunnen ze vaak in hun voordeel aanwenden, door hun meer dan gemiddelde intelligentie.
> > > Lees verder > > >

Kreeft
Voor de Kreeften bestaat de wereld uit gevoelens en dat maakt hen zeer kwetsbaar. Ze kunnen van het ene moment op het andere van een optimistische levenshouding in het ergste pessimisme vervallen. Kreeften zijn gevoel- en verstandsmensen. Ze bedenken grote plannen, maar stellen de uitvoering ervan steeds maar uit.
> > > Lees verder > > >

Leeuw
Leeuw is een koninklijk teken, expressief, en dat komt tot uitdrukking in zelfbewustzijn en levensvreugde. Met behulp van zijn uitstraling lukt het zijn medemens in zijn ban te brengen. Het zijn krachtige persoonlijkheden die altijd bereid zijn om de uitdaging die het leven is, aan te nemen en hun ideeen en plannen in daden om te zetten.
> > > Lees verder > > >

Maagd
Geen ander teken kan zo goed instinctief onderscheid maken tussen gezond en ongezond, waardevol of schadelijk maken en nuttig en zinloos dan de Maagd. Hun helder verstand draait voortdurend op volle toeren en kritiek op anderen, al zijn dat hun beste vrienden, schuwen ze niet.
> > > Lees verder > > >

Weegschaal
Een Weegschaal schept er plezier in om, naast alle noodzakelijkheden, in het leven tot iets moois te maken. Ze zijn gesteld op rust, houden niet van ruzie en wrijving, wel van vreedzaam-naast-elkaar-bestaan.
> > > Lees verder > > >

Schorpioen
De wereld van de Schorpioenen is de wereld achter de dingen, en hij voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot alles wat geheim, verborgen en verdrongen is. Ze laten zich niet makkelijk van de wijs brengen. Ze houden van strijd. Een nederlaag kunnen ze nauwelijks verwerken.
> > > Lees verder > > >

Boogschutter
Boogschutter is een positief beweeglijk teken en dat zorgt voor energie en beweeglijkheid, voor het vermogen zich snel aan te passen en te uiten. Naar buiten toe zijn ze echt rustige types die optimistisch staan tegenover het leven. Twijfel, die zij ook wel eens hebben, verdoezelen ze met sarcastische humor.
> > > Lees verder > > >

Steenbok
De wegen van de Steenbok leidt alleen maar naar boven, waarbij ze geen acht slaan op de afgunstige wereld om hen heen. Zij zijn de eenzame trekkers tussen twee werelden, die zich vanuit het duister opwerken naar het licht. Ze proberen zich niet aan de realiteit van het leven te onttrekken en pogen door vlijt en ijver hun concurrenten te overvleugelen.
> > > Lees verder > > >

Waterman
Waterman is het teken van onafhankelijkheid, gelijkheid en vrijheid. Reeds op jeugdige leeftijd komen zij in verzet tegen iedere dwang van buitenaf. In stilte rijpen zij en verheffen zich dan op eigen kracht, naar de zon die hen toelacht. Waterman-mensen vertrouwen te allen tijde op hun eigen kracht, op hun intuitie.
> > > Lees verder > > >

Vissen
De Vissen hebben sterke innerlijke krachten, die ze graag voor hun omgeving verborgen houden. Ze lijken verlegen, maar kunnen ook fel van zich afbijten als ze worden aangevallen. Uit hun onderbewuste putten Vissen de kracht om de grillen van het leven te weerstaan.
> > > Lees verder > > >