Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 
Sterrenbeelden - Weegschaal
23 september tot 22 oktober

Een Weegschaal schept er plezier in om, naast alle noodzakelijkheden, in het leven tot iets moois te maken. Ze zijn gesteld op rust, houden niet van ruzie en wrijving, wel van vreedzaam-naast-elkaar-bestaan. Maar eigenlijk beschikken ze niet over voldoende kracht om al deze idealen te verwezenlijken. Dat maakt hen lichtelijk besluiteloos, waardoor het vaak lijkt alsof ze zich alleen maar hulpeloos kunnen laten meedrijven op de stroom des levens.

Weegschalen wagen weinig, maar wikken en wegen vaak te veel. Ze gaan door vele diepe dalen, maar omdat het onverbeterlijke optimisten zijn, weten de Weegschalen steeds weer overeind te krabbelen. Ze streven naar harmonie; van wrijving worden ze ziek. De irritaties die conflicten bij hen oproepen, leiden tot steenvorming, zodat hun nieren en urinewegen de kwetsbaarste plekken van hun lichaam zijn.

Op het vlak van werk weet de Weegschaal in eerste instantie niet welke richting op te gaan. In teamverband werkt een Weegschaal het best. Alle Weegschalen beschikken over een grote weerstand. Ze hebben de vaste wil gezond te blijven, vechten tegen iedere ziekte en blijven, als ze geen kwalen krijgen, hun hele leven kerngezond.

Een Weegschaal is idealistisch en gevoelig en moet er niet aan denken dat er niemand is om dit mee te delen. Is altijd op zoek naar geestelijke stimulans en nieuwe ideeen. Wanneer de Weegschalen eenmaal de smaak te pakken hebben gekregen van geld verdienen, dan worden ze vanzelf zuiniger en beleven ze net zoveel plezier aan hun opties en obligaties als anderen aan hen te gekke postzegelverzameling. Hun favoriete kleur is zachtroze.

De Weegschaal–kinderen zijn dromerige kinderen. Men kan ze uren alleen laten spelen. Het verveelt zich nooit. Van een harde hand schrikken ze; een milde berisping heeft veel meer effect. Van dwang worden ze halsstarrig. Een Weegschaal-kind kan teveel keuzemogelijkheden niet verwerken. Ze zijn niet lui of treuzelend, ze kunnen alleen niet zo snel een keuze maken.

De Weegschaal-vrouwen hebben veel charme. Een Weegschaal vrouw kan niet zonder liefde en hierdoor gebeurt het vaak dat ze de verkeerde partner uit kiezen. Maar ze zullen niet snel treuren over een verbroken relatie. Deze dame weet wat ze waard is en een man kan dat maar best respecteren. Alle Weegschaal-vrouwen beschikken over een gezonde dosis egoisme.

De Weegschaal-mannen zijn altijd voor vreedzaam samenleven, voor harmonie in alle situaties des levens. Zelfs met hun grootste vijanden gooien ze het nog op een akkoordje. Het ontgaat hem volkomen dat hij alleen zijn eigen wensen heeft geuit en de gerechtvaardige argumenten van de andere niet horen. Ze luisteren niet altijd. Ze passen zich goed aan.

LUCHT het element van de weegschaal
Luchttekens zijn sociaal en praten graag en veel. Ze houden feitelijk meer van woorden dan van daden, ook wanneer het om erogene zones gaat. Ze houden van seks en ze praten over seks, maar kunnen moeite hebben het in de praktijk te brengen.

De intellectueel ingestelde luchttekens leven soms teveel in hun eigen wereld, voor een luchtteken zit seksuele aantrekkingskracht tussen de oren. Voor veel luchttekens is een goed geestelijk contact het belangrijkste en zij hebben het intieme gesprek tot onderdeel van het vrijen gemaakt.

Bekende Weegschalen: John Lennon, Roger Moore, Cliff Richard, Bryan Ferry, Sting.