Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 
Sterrenbeelden - Leeuw
23 juli tot 22 augustus

Leeuw is een koninklijk teken, expressief, en dat komt tot uitdrukking in zelfbewustzijn en levensvreugde. Met behulp van zijn uitstraling lukt het zijn medemens in zijn ban te brengen. Het zijn krachtige persoonlijkheden die altijd bereid zijn om de uitdaging die het leven is, aan te nemen en hun ideeen en plannen in daden om te zetten.

Men moet naar hen opzien en hun het nodige respect bewijzen. Probleem daarbij kan zijn een te grote afhankelijkheid van bewondering en bevestiging door anderen. Ze zijn altijd opgewekt en ook humoristisch, intelligent en creatief. Maar ondanks hun groot egoisme waarmee zij hun doel nastreven, zijn de meeste erg geliefd bij hun medemens wegens hun royaliteit en hun hulpvaardigheid.

De Leeuwen zijn graag omringd met luxe. Leeuwen trekken de discussie meestal naar zich toe, maar ze zijn tolerant genoeg om ook de mening van een ander te eerbiedigen, die het echter behoorlijk moeilijk heeft om bij deze zo scherp formulerende debater aan het woord te komen.

Mensen die onder het vuurteken geboren zijn, hebben meestal een robuuste constitutie, maar omdat ze vaak als een dolleman tekeer gaan, zijn ze vatbaar voor de zogenaamde managersziektes, zoals hart- en vaatziektes of beschadiging aan de tussenwervelschijven. Zoals alle mensen die zulke krachtpatsers zijn, kan een simpele verkoudheid hen al aan het ziekbed kluisteren en doen lijden. Een Leeuw kan succesrijk zijn wanneer hij zichzelf weet aan te passen, iets wat moeite kan kosten. De favoriete kleur is oranje.

De Leeuw-kinderen hebben een zonnig hartje dat eruit wil om de wereld te veroveren. Het neemt alles aan wat hem zelf goed en nuttig voorkomt. Maar als iemand met iets doms komt aanzetten, kan het woedend reageren. Strengheid helpt niet wel verstandige argumenten. De Leeuw-kinderen hebben altijd nieuwe ideeen voor spelen en kattenkwaad die iedereen bevallen. Het zijn vooral zijn aangeboren zelfbewustzijn en nog meer zijn ijzeren wil die hem ertoe aanzetten de levensladder met twee sporten tegelijk te nemen.

De Leeuw-vrouwen flirten graag. De mannen moeten altijd het nodige respect voor haar hebben. Ze houdt van gevatheid in vurige debatten waarbij zij de toon kan aangeven. Ze kan geen kritiek verdragen op wat ze zegt. Ze is zeer zelfbewust maar wordt ook graag door zelfbewuste mannen vereerd. Iedere Leeuwin reageert op tederheid.

De Leeuw-mannen verzamelen in de loop der tijd een vrouwelijke fanclub om zich heen. Ze hebben altijd een vriendelijk woord of een paar bloemen paraat, die veel schijnen te beloven. Voor een Leeuw-man moet er in een relatie altijd iets verliefderigs blijven. Hij zal altijd al het mogelijke blijven doen om de mensen van wie hij houdt te beschermen.

VUUR het element van de leeuw
Vuurtekens zijn hartstochtelijk en onstuimig, ze houden van wellust en felle seks. Vuurtekens willen een ongecompliceerd, spontaan liefdesleven waaraan zij plezier kunnen beleven. Deze tekens halen zelden wellust en liefde door elkaar en kunnen erg genieten van het verleiden.

Een vuurteken wordt graag gevleid en wie een vuurteken wil verleiden moet zich een beetje uitsloven. Met al te emotionele liefdesverklaringen kun je een vrijheidslievend vuurteken afschrikken.

Bekende leeuwen zijn: Madonna, Bill Clinton, Alfred Hitchcock, Jung, Mick Jagger.