Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 

Vissen-Hond

Steekwoorden:
Spiritueel Bewust Plooibaar Creatief Opmerkzaam Zelfingenomen Besluiteloos Slim Standvastig Heldhaftig Degelijk Intelligent Moralistisch Tactloos Verwaand Cynisch

Een Vissen-Hond is op en top gevoelig. Die kant moet gekoesterd en omzichtig behandeld worden. Alleen kan die sensitiviteit omslaan in lichtgeraaktheid, waardoor hij snel geirriteerd kan reageren. Hij is spiritueel en begrijpend, maar ook kwetsbaar en soms verbitterd. Ze zijn kritisch zowel naar hun omgeving als naar zichzelf, maar tegelijkertijd zijn dit ook enorm warme en liefdevolle mensen. Ze zijn degelijk en onverzettelijk. Hun sterke wil zorgt ervoor dat ze ook moeilijke dingen gedaan krijgen. Maar dit zijn geen mensen die de confrontatie opzoeken.

Hij heeft behoefte aan veiligheid en geborgenheid, en zal daardoor altijd de makkelijkste keuze maken. Als hij al een keuze maakt, want een Vissen-Hond heeft vaak het gevoel dat hij verkeerd kiest. Ze zijn tamelijk gesloten, terwijl ze van binnen juist overlopen van emoties en gevoelens. Ze hebben er moeite mee om hun gevoel in de juiste woorden uit te drukken en kunnen zich daardoor soms alleen voelen.

In de liefde is een Vissen-Hond iemand die trouw is in de liefde, en die hoge maatstaven hanteert bij zijn partnerkeuze. Hij biedt zijn partner troost en geborgenheid, maar verlangt dat ook terug. In bed is hij sensueel en teder, maar hij heeft ook een wilde kant. Of hij die echter durft te laten zien is zeer de vraag.