Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 

Steenbok-Hond

Steekwoorden:
Vastberaden Wijs Ambitieus Betrouwbaar Koppig Onhandig Edelmoedig Eenzelvig Standvastig Heldhaftig Degelijk Intelligent Moralistisch Tactloos Verwaand Cynisch

Een Steenbok-Hond kent maar een paar dingen in zijn leven die echt belangrijk zijn. In vrede en harmonie met anderen leven is het eerste. Onafhankelijk zijn van anderen is het tweede. Het lijkt haast een tegenstelling te zijn, maar een Steenbok-Hond lijkt wel een geboren mediator. Hij weet dingen aan elkaar te passen waar een ander niets mee kan. Koppel dat aan de sociale gaven van deze combinatie en je snapt dat dit iemand is die door anderen hogelijk gewaardeerd wordt.

De rechtschapenheid en eerlijkheid van de Steenbok-Hond zorgt ervoor dat mensen hem snel in vertrouwen nemen. Ondanks zijn tactloosheid en soms botte manier van reageren, is dit iemand die als geen ander in staat is om anderen te helpen. Tegleijkertijd is dit iemand die heel verlegen kan zijn als hij zelf in de aandacht staat. Hij vindt het makkelijker om over de emoties van anderen te praten dan over zijn eigen emoties.

In de liefde is een Steenbok-Hond iemand die te onafhankelijk is om zich werkelijk te verbinden met een ander. Dat lukt hem vaak pas op later leeftijd wanneer hij door schade en schande wijs is geworden. Dit is meestal niet zo'n heel seksueel wezen, maar tegelijkertjd kan dit wel iemand zijn die meer van het voorspel en het naspel geniet dan van de daad zelf.