Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 

Schorpioen-Aap

Steekwoorden:
Argwanend Wraakzuchtig Sadistisch Gedisciplineerd Toegewijd Geinspireerd Teder Soeverein Improviserend Dwaas Opportunistisch Enthousiast Leidinggevend Getruct Stabiel Praatziek

Er zijn geen combinatie-tekens die meer last hebben van hun negatieve eigenschappen dan de Schorpioen-Aap. De slechte eigenschappen van de Schorpioen worden versterkt door de karaktertrekken van de Aap. Het onverzoenlijke, hypocriete en duistere van de Schorpioen wordt hier gecombineerd met het listige, bedrieglijke en egocentrische karakter van de Aap. De Schorpioen-Aap is kortom een gecompliceerd en meestal stokongelukkig wezen.

Het leven van een Schorpioen-Aap is er eentje vol ruzies en littekens. Anders dan veel andere Schorpioenen gaat de Schorpioen-Aap niet frontaal in de aanval. Hij is liever geniepiger en achterbakser, waardoor hij met verwonderde ogen verbaasd kan roepen; "Ikke??" Een Schorpioen-Aap probeert vaak ijzer met handen te breken, met alle frustrerende gevolgen van dien. Een Schorpioen-Aap is meestal druk in de weer, op de vlucht na weer een mislukking. Maar overal waar hij heengaat neemt de Schorpioen-Aap zichzelf mee. Geen wonder dus dat een Schorpioen-Aap veel last heeft van zijn eigen tekortkomingen.

In de liefde is een Schorpioen-Aap egoistisch en narcistisch. Hij heeft het moeilijk om werkelijk van anderen te houden. Daardoor zijn hun relaties vlak en makkelijk inwisselbaar. Seksueel nemen ze het niet zo nauw met trouw. Een Schorpioen-Aap heeft een voorkeur voor machtspelletjes.