Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 

Maagd-Varken

Steekwoorden:
Hoffelijk Praktisch Dienstbaar Negatief Snobistisch Excentriek Veranderlijk Gereserveerd Ridderlijk Eerlijk Beschaafd Eigenwijs Lichtgelovig Materialistisch Bourgondisch Nauwgezet

Een Maagd-Varken is ijverig en naief, zinnelijk en verstandig, nauwgezet en doelmatig. Kortom, een Maagd-Varken is iemand waar weinig slechte dingen over te zeggen zijn. Je zou oogstens kunnen zeggen dat ze een tikkeltje negatief zijn in hun oordeel over anderen. Ze zijn kritisch over de mensen in hun omgeving en doordat ze eerlijk recht voor z'n raap hun mening geven, kan dat weleens leiden tot problemen.

Maar een Maagd-Varken is vooral een levensgenieter die geleerd heeft dat matiging geen vies woord is. Hij bekijkt mensen door een roze bril en is daardoor nog weleens het slachtoffer van zijn goedgelovigheid. Dat weerhoudt hem er niet voor om iemand te vergeven en met een schone lei opnieuw te beginnen. Een Maagd-Varken kan met weinig geld rondkomen, maar liever heeft hij een overdaad aan geld. Niet om te houden, maar om te gebruiken.

In de liefde is een Maagd-Varken iemand die liefdevol en trouw is. Dat eist een Maagd-Varekn ook van zijn partner. Ze brengen grote offers om een relatie goed te houden. Wel kunnen ze enorm twijfelen, zowel aan zichzelf, als aan hun relatie, als aan hun partner. Door die onzekerheid geef je een Maagd-Hond eigenlijk je nooit genoeg bevestiging.