Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 

Maagd-Os

Steekwoorden:
Hoffelijk Praktisch Dienstbaar Negatief Snobistisch Excentriek Veranderlijk Gereserveerd Doelbewust Halsstarrig IJverig Stabiel Integer Vernieuwend Wraakzuchtig Loyaal

Een Maagd-Os is een toonbeeld van rechtschapenheid. Hij is doelgericht, voorzichtig, behoudend, eerlijk en ijverig. Een Maagd-Os gaat het liefst om met mensen die tenminste een deel van die eigenschappen in zich hebben. Tegelijkertijd kan deze ocmbinatie ook trouw, loyaal en liefdevol zijn, alleen uit een Maagd-Os dat niet zo duidelijk. Daarvoor is hij te gereserveerd.

Ze kunnen heel goed uit hun woorden komen, maar ze vermijden gebabbel over koetjes en kalfjes. Als een Maagd-Os iets zegt, dan is dat nooit onbelangrijk. Ze kunnen slecht tegen verandering en zijn gevoelig voor onverwachte schokken. Een Maagd-Os is iemand die op zijn eigen kompas vaart. Daardoor kunnen anderen hem soms een tikkeltje excentriek vinden. Het kan een Maagd-Os echter niet zo heel veel schelen wat anderen denken. Daarvoor is zijn persoonlijkheid te groot.

In de liefde is een Maagd-Os meestal iemand die uitermate kieskeurig is bij het uitkiezen van een partner. Maar heeft hij zijn hart voor iemand opengesteld, dan gaat hij er ook voor de volle honderd procent voor. Als een Maagd-Os teleurgesteld raakt in de liefe kan hij verbitterd en wraakzuchtig worden. In een relatie heeft een Maagd-Os wel eens de neiging om zich weg te cijferen voor het geluk van zijn partner. Daarmee kan hij zichzelf tekort doen.