Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 

Maagd-Hond

Steekwoorden:
Hoffelijk Praktisch Dienstbaar Negatief Snobistisch Excentriek Veranderlijk Gereserveerd Standvastig Heldhaftig Degelijk Intelligent Moralistisch Tactloos Verwaand Cynisch

Vriendelijkheid en felheid zijn in de Maagd-Hond-combinatie met elkaar verenigd. Het resultaat is iemand die hard van buiten is, maar zacht van binnen. Een Maagd-Hond is betrouwbaar en gelooft in het goede in de mens. Hij is bovendien iemand die altijd klaar staat voor anderen. Het is een harde werker die plichtsgetrouw doet wat er gedaan moet worden. Daardoor heeft hij de neiging om zichzelf nogal eens weg te cijferen. Soms is dat goed, maar soms verliest hij daardoor zichzelf.

Een Maagd-Hond kan goed alleen zijn, maar hij voelt zich vaak het prettigste in gezelschap van mensen die hij liefheeft. Een Maagd-Hond heeft een groot hart en in een relatie is het dan ook iemand die er alles aan doet om zijn partner te laten zien wat hij voelt. Een Maagd-Hond is niet zorgeloos maar heeft de neiging om te doemdenken en de wereld door een negatieve bril te bekijken.

Een Maagd-Hond houdt van geld, maar is ook iemand die er geen moeite mee heeft om dat uit te geven. Door hun aangeboren zwaarmoedigheid, verzamelen zij vaak mensen om zich heen die hen leren de zaken wat luchtiger te bekijken. Een Maagd-Hond is huiselijk aangelegd. Verre reizen okee, maar dan wel weer lekker thuiskomen.