Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 

Leeuw-Hond

Steekwoorden:
Beschermend Trouw Krachtig Arrogant Onbescheiden Overspelig Hartelijk Vrijgevig Standvastig Heldhaftig Degelijk Intelligent Moralistisch Tactloos Verwaand Cynisch

Alle fantsoen, heldhaftigheid en standvastigheid van de Hond zijn hier samengesmolten met de trouw, edelmoedigheid en hartelijkheid vna de Leeuw. De Leeuw-Hond is kortom een eerlijk, rechtschapen en ernstig persoon. Ze nemen alles in het leven (en ook zichzelf) enorm serieus. Geen wonder dus dat een Leeuw-Hond ook een beetje somber in het leven staat en vaak zwaarder aan zaken tilt dan nodig is.

Toch blijven Leeuw-Honden warm en hartelijk. Omdat het mensen zijn op wie je kunt bouwen zijn het bovendien populaire mensen. Onverwacht voor zulke ernstige personen is dit type dol op seks en nog doller op hartstocht. Hij is snel opgewonden, vooral als er verboden vruchten in het spel zijn. In een relatie is het ego van de Leeuw-Hond vaak iets dat de harmonie in de weg kan staan.

Een Leeuw-Hond heeft over het algemeen een groot incasseringsvermogen en hij is moeilijk uit balans te brengen. Met zijn aangeboren cynisme wapent hij zich tegen aanvallen van buiten. Ze zijn eerder rationeel dan emotioneel, maar onder al die pantsers zit wel een heel klein hartje.