Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 

Boogschutter-Hond

Steekwoorden:
Opgewekt Openhartig Roekeloos Redelijk Dapper Gul Zorgeloos Eerzuchtig Standvastig Heldhaftig Degelijk Intelligent Moralistisch Tactloos Verwaand Cynisch

Bij een Boogschutter-Hond komt de visie, avonturendrang, het lef en het vuur van de Boogschutter samen met de oprechtheid, het eergevoel en het fatsoen van de hond. Het resultaat is een waarheidslievende leider die met zijn natuurlijk gezag het leven onbekommerd tegemoet treedt, ondanks de problemen en hindernissen die hij op zijn weg vindt. Dit is niet iemand die je snel omver blaast. Dit zijn mensen die serieus genomen worden en die met beide benen op de grond staan.

Een Boogschutter-Hond is gevoeliger dan hij overkomt. Hij houdt ervan om gesteund te worden door zijn omgeving, al kan hij het ook prima in zijn eentje af. Hij omringt zich het liefst met mensen die hem aanvullen, maar hij houdt er ook van om geprikkeld en uitgedaagd te worden. Aan ja-knikkers heb je niks. Hij is doortastend en heeft een vreedzame inborst. Maar daag hem niet uit, want hij weet je precies op je zwakke plek te raken.

In de liefde is een Boogschutter-Hond iemand die graag aardig gevonden worden, maar die in hun relatie ook wel houden van een robbertje stoeien. Die strijdlust nemen ze mee de slaapkamer in. Vrijen met een Boogschutter-Hond verveelt nooit. Bij hun partner laten ze vaak meer van hun gevoeligheid zien dan aan andere mensen, maar waag het niet om hem aan te vallen als hij kwetsbaar is, want dan gaan alle schermen weer omhoog.