Home  -   Favorieten  -   Contact  -   Mond tot mond  -   Links 
Hoe werkt het?
In een combinatiehjoroscoop wordt je westerse strologische teken gecombineerd met jouw teken uit de Chinese dierenriem. Daardoor ontstaat een uniek astrologisch beeld dat je veel kan vertellen over jouw persoonlijkheid. Maar hoe werkt het precies?

In de Westerse astrologie wordt de stand van de zon, de maan en de planeten op het moment van je geboorte gebruikt om meer te vertellen over je persoonlijkheid. Als je bedenkt dat zelfs de Mount Everest omhoog en omlaag meebeweegt op de cyclus van de maan, dan lijkt het evident dat de stand van hemellichamen van invloed is op ons zijn.

Nuancering
Maar lang niet iedere Waterman herkent zichzelf in alle kenmerken die horen bij het teken van Aquarius. Als iedereen zich volledig zou herkennen in zijn eigen sterrenbeeld zou dat betekenen dat er maar twaalf verschillende menstypes zouden bestaan. Via ascendanten is er al een soort van nuancering in horoscopen aan te brengen.

Interactie
Een andere, sterkere, nuancering ontstaat wanneer je de Westerse astrologie combineert met de duizenden jaren oude wijsheid uit de Chinese astrologie. Anders dan de Westerse astrologie maakt de Chinese dierenriem geen gebruik van de stand van planeten. De kern van de Chinese astrologie is de studie van de interactie tussen mensen. Het gaat om 12 fundamentele karaktertypen en de relaties tussen deze onderling. Bij ons wisselt het sterrenbeeld per maand, maar in de Chinese astrologie kent ieder jaar zijn eigen sterrenbeeld.

Bron van wijsheid
Wanneer je deze twee verschillende vormen van astrologie combineert, krijg je een unieke combinatie van verschillende bronnen van spirituele wijsheid. En die bronnen leiden tot een prachitge vorm van astrologie waarin je veel over jezelf kan herkennen.